Turks burgerschap

2018/11/17

Elk jaar zijn er buitenlanders die de Turkse nationaliteit aanvragen. Er zijn verschillende eisen om het Turkse staatsburgerschap krijgen.

De redenen voor het krijgen van de Turkse nationaliteit


1. Turks burgerschap bij geboorte: één van de ouders moet de Turkse nationaliteit hebben, het kind verkrijgt het Turkse burgerschap automatisch bij geboorte


2. Turks burgerschap op een later tijdstip bij besluit van de bevoegde autoriteit:
a) algemene toepassingen


Kandidaten voor Turks burgerschap moeten:
-meerderjarig zijn en de capaciteit hebben om te handelen volgens de eigen nationale wetgeving
- een inwoner vanTurkije zijn voor 5 jaar zonder onderbreking - gemakkelijke manier om een ​​verblijfsvergunning in Turkije te krijgen is om een ​​woning in Turkije te bezitten. Uw vergunning kan elk jaar worden verlengd zolang het onroerend goed in Turkije in uw bezit is. Op deze manier heeft u een investering en de mogelijkheid om eenvoudiger voor Turks burgerschap in aanmerking te komen voor u en uw gezin.

- vastberaden zijn om zich te settelen in Turkije
- ziekte mag geen obstakel vormen in verband met de volksgezondheid
- in staat zijn om voldoende Turks te spreken
- een inkomen of een baan hebben in Turkije
- een goed moreel karakter hebben
- geen acties tegen de nationale of de openbare veiligheid ondernemen
Kansen om het Turks staatsburgerschap te verkrijgen kan worden verbeterd als u kunt bewijzen dat u een waardevolle bijdrage aan de cultuur en de samenleving in Turkije kan leveren.

b) uitzonderlijke situatie’s
Aanvragers kunnen in aanmerking komen voor burgerschap in Turkije door de beslissing van de Raad van Ministers. Zij bepalen of er obstakels zijn ten opzichte van de nationale veiligheid en openbare orde.

Voorwaarden:
- buitenlanders moeten een industrieel plan of speciale dienst naar Turkije brengen op het gebied van economie, technologie, wetenschap of op sociale, artistieke, sportieve velden of culturele gronden
- naturalisatie is noodzakelijk
- acceptatie als immigrant(en) is noodzakelijk

c) aanvragen voor opnieuw verkrijgen van de Turkse nationaliteit
Mensen die hun Turkse nationaliteit hebben verloren moeten tenminste 3 jaar in Turkije verblijven.

d) aanvragen voor Turks staatsburgerschap door huwelijk
Dit is een van de makkelijkste manieren om het Turkse staatsburgerschap te krijgen. Na 3 jaar huwelijk met een Turkse burger kan de buitenlander een aanvraag voor burgerschap in Turkije indienen als men aan de volgende eisen voldoet.

- echtpaar moet samen leven en niet handelen tegen de nationale of openbare veiligheid of familie.

Zowel bij de algemene voorwaarden als de specifieke voorwaarden voor Turks staatsburgerschap door huwelijk neemt het ministerie van Binnenlandse Zaken de uiteindelijke beslissing.

Deze tekst is een kortere versie van het proces over het verkrijgen van de Turkse nationaliteit.